Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σημεία Αγώνα στιγματίζονται / Φασιστική δολοφονική επίθεση


Σημεία Αγώνα στιγματίζονται

Φασιστική δολοφονική επίθεση

Την ώρα που στο Πολυτεχνείο γίνονταν η συναυλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη, σύντροφος που συμμετέχει ενεργά στη συνέλευση και στις δράσεις του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στην οδό Στουρνάρη. Το χτύπημα έγινε με κάποιο αντικείμενο στο κεφάλι με αποτέλεσμα ακατάσχετη αιμορραγία και στη συνέχεια 7 ράμματα. Ο δράστης εξαφανίστηκε αμέσως. 
Πρόκειται για μία ακόμα πολιτική επίθεση, καθώς, από την ερώτηση του δράστη στο συγκεκριμένο σημείο: «Πας Πολυτεχνείο;» και την ακαριαία δολοφονική του επίθεση, μετά την καταφατική απάντηση που πήρε, χτυπήθηκε η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε κάθε χώρο αγωνιστικής προοπτικής, αυτοοργανωμένης από τα κάτω, όπως το Πολυτεχνείο, καθώς και στις συλλογικότητες που φιλοξενεί. Έγινε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, η οποία καταχωρήθηκε ως καταγγελία με ελλιπή στοιχεία.
Η βία απελαύνει στην πόλη!
Η συνέλευση του Εμπρός συμπαραστέκεται και καταγγέλλει την παραπάνω επίθεση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στη σύντροφο. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, με καλλιτεχνικές δράσεις, εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα και όχι μόνο, για Ελευθερία, ενάντια στο φόβο στην πόλη, για ίσα δικαιώματα ανεξάρτητα απο φύλο, ταυτότητα φύλου, σεξουαλικό προσανατολισμό, χρώμα, φυλή και εξωτερική εμφάνιση των ατόμων, με αναπηρία και μη!
Η σιωπή σημαίνει συνενοχή.
Λέμε Όχι στον Φασισμό!

Η Συνέλευση του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός
Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου