Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Παρασκευή 30 Μαίου 2014, ώρα 08:30 μ.μ. Η θεατρική ομάδα "Άφαντοι" του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει το έργο "Δεσποινίς Μαργαρίτα" του Roberto Athayde.

Περιγραφή έργου:
Μέθοδος: προέρχεται από το ελληνικό ρήμα "μετέρχομαι" που σημαίνει την κίνηση προς κάποιο σκοπό. Ως μέθοδος ορίζεται γενικά σύνολο κατάλληλων αρχών, κανόνων και μέσων που ακολουθούνται επί ορισμένου σκοπού, ή σειρά συντονισμένων διαδικασιών και τακτικών που αυξάνουν τις πιθανότητες της κατάληξης του επιδιωκόμενου σκοπού, (όπως π.χ. στην πολιτική, την εκπαίδευση, την οικονομία, τη διπλωματία κ.λπ.).
Μια δασκάλα, η Δεσποινίς Μαργαρίτα, διδάσκει τα μυστήρια της ζωής στην τελευταία τάξη του δημοτικού. Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση με την τάξη της, μέσω των μαθημάτων της βιολογίας, των μαθηματικών, της ιστορίας, των θρησκευτικών, της γεωγραφίας χρησιμοποιώντας την αλάθhτη μέθοδό της, τους επισημαίνει ότι όλοι τους θα πεθάνουν.
Στο μάθημα τίποτα ουσιαστικά δεν αποδεικνύεται, απλώς παρουσιάζεται δογματικά και εφόσον έχει κατοχυρωθεί ότι δεν υπάρχει ούτε ο Θεός ούτε ο Ιησούς Χριστός ούτε κανένας Άγιος, η μόνη που μπορεί να διατάζει είναι η Δεσποινίς Μαργαρίτα. Ça va sans dire.

Σκηνοθεσία: Βίκυ Κυριακουλάκου
30 Μαίου στο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου