Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Δευτέρα 19 - Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, 08.30 μ.μ. η θεατρική παράσταση “The Last Supper”

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΠΑ 



Μια πολιτική πρόταση σε 3 πράξεις. Μια μεταφορά της ιδέας από τον κινηματογράφο στο θέατρο και από την Αμερική του τότε στην Ελλάδα του τώρα. Βασισμένο στην ταινία της Stacy Title (1995).
Πρεμιέρα κάνει την Δευτέρα 19 Μαΐου η θεατρική παράσταση “The Last Supper” στο Θέατρο Εμπρός. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή 23 Μαΐου με δωρεάν είσοδο. Ώρα έναρξης 8:30 μμ.
Πέντε συγκάτοικοι μεταπτυχιακοί φοιτητές με κοινωνικές ευαισθησίες και φιλοδοξίες εμπλέκονται σε μια νοσηρή κατάσταση η οποία πιστεύουν ότι είναι η λύση ή ίσως η αρχή σε όλα τα κοινωνικά αδιέξοδα. Μια απλή εβδομαδιαία συνήθεια θα μετατραπεί σε μια δολοφονική ρουτίνα, που με τη σειρά της θα αποδείξει το τεράστιο χάσμα που υπάρχει από την ιδέα στην πράξη. Ο κύκλος που ανοίγει με την επιθυμία τους να αλλάξουν τον κόσμο θα κλείσει από εκεί που άρχισε ή ίσως ποτέ να μην υπήρξε.
Ένα έργο που δείχνει στην υπερβολή, την φθορά και την αλλοτρίωση που έχουν δεχθεί οι ιδέες, οι αξίες, η πίστη αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι. Ένα κυριακάτικο δείπνο που αντανακλά μια ολόκληρη κοινωνία, ένα ολόκληρο σύστημα πεποιθήσεων που όλοι νομίζουν ότι είμαστε παγιδευμένοι. Το σίγουρο είναι ότι είμαστε κομμάτια του παγκόσμιου πάζλ ή ίσως έχουμε ευθύνη για την κατάσταση που ζούμε. Πόσοι αντέχουν την ευθύνη αυτή και πόσοι θέλουν να την αποποιηθούν; Η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται από μέσα. Ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του, ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους. Ο κλοιός στο λαιμό της ανθρωπότητας σφίγγει, η πίεση γίνεται ασφυκτική. Είναι η ανάγκη για την ελευθερία που κάνει αντιληπτή την θανατηφόρα πίεση.
Σκηνοθετούν οι Τάσος Ζουγανέλης και Στράτος Κουρλής. Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά)  οι:  Δήμητρα Αθανασοπούλου, Ματίνα Αμαριότη, Φιλοποίμην Αρβανίτης, Ορέστης Γεωργίου, Βανέσα Γιόργο, Βασίλης Ζέκου, Ντάνυ Ιγκοντάρο, Μπιόρνης Λέκας, Μαρία Μπάμπου, Μελίνα Ντάκα, Αλεξάνδρα Τριάντη και Βαγγέλης Χατζιαντωνίου. Τους ηθοποιούς έντυσε η Ναταλία Παπάζ και τα σκηνικά επιμελήθηκε η Μαρκέλλα Δεμερτζή. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, τον θίασο και την θεατρική ομάδα θα βρείτε στην ιστοσελίδα της θεατρικής ομάδας http://theatrikiopa.weebly.com/, στην σελίδα της ομάδας στο facebook https://www.facebook.com/pages/%CE%98%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9F%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%9F%CE%A0%CE%91/588322034596273?fref=ts και στο facebook event https://www.facebook.com/events/628728340537164/
Η Θεατρική Ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε να επαναλειτουργεί το 1992. Εντάσσεται στη Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου απ' όπου και χρηματοδοτείται. Βασικές αρχές λειτουργίας της Θεατρικής Ομάδας του ΟΠΑ είναι η αυτονομία και η αυτοοργάνωσή της. Επιπλέον, ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου που είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού και μη κυβερνητικού χαρακτήρα. Η Θεατρική Ομάδα του ΟΠΑ προσφέρει εργαστήρια και παραστάσεις δωρεάν. Τα μέλη της ανανεώνονται κάθε χρόνο. Οι παραστάσεις σκηνοθετούνται κυρίως από συνεργάτες της ομάδας και από, παλαιότερα μέλη της.
Τηλέφωνα κρατήσεων
6979069028 και 6945033591
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου