Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου του ΕΜΠΡΟΣ στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη τύπου του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 12:30 μ.μ
Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος



Στις 30 Οκτωβρίου 2013 δύο ηθοποιοί συλλαμβάνονται στο χώρο του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ την ώρα που κάνουν πρόβα. Παραπέμπονται σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενοι για παραβίαση σφραγίδων, διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατ’ εξακολούθηση κατάληψη δημοσίου κτιρίου. Αυτή η αδιανόητη σύλληψη αποτελεί κορύφωση της επίθεσης της Πολιτείας σε ένα χώρο που τα δύο τελευταία χρόνια, μέσα στην καρδιά της κρίσης, έχει αναδειχθεί σε πυρήνα εναλλακτικής πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης για το κέντρο της Αθήνας. 

Από το Νοέμβριο του 2011, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια από την Πολιτεία, λειτουργεί ως αυτοδιαχειριζόμενος χώρος με καλλιτεχνικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Με πολύπλευρες και πρωτότυπες δράσεις, σύνδεση με τους κατοίκους της γειτονιάς αλλά και με άλλους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καθώς και με ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής και της διεθνούς καλλιτεχνικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, λειτουργεί ως πυρήνας πολιτιστικής δημιουργίας και πειραματισμού, αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικού ακτιβισμού, αντίθετος σε κάθε λογική εμπορευματοποίησης και αποκλεισμού, ως κοινό αγαθό για τη γειτονιά και την πόλη.

Ήδη δηλώσεις υποστήριξης στο ΕΜΠΡΟΣ και στους διωκόμενους ηθοποιούς έχουν γίνει από πολλούς φορείς, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, θεωρητικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς ακτιβιστές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θεωρούν σημαντική για την κοινωνία την ύπαρξη ελεύθερων, αυτοδιαχειριζόμενων καλλιτεχνικών και κοινωνικών χώρων. Την επέτειο της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την έναρξη του συλλογικού εγχειρήματός μας και εν όψει της δίκης της 14ης Νοεμβρίου 2014, η Ανοιχτή Συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου «Εμπρός», σε συνεργασία με ομάδα αλληλέγγυων δικηγόρων, διοργανώνει συνέντευξη τύπου στην Ε.Σ.Η.Ε.Α (1ος όροφος) τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013, στις 12:30 μ.μ.

Το ThePressProject θα μεταδώσει ζωντανά την Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα στις 12:30 από την ΕΣΗΕΑ 
http://www.thepressproject.gr/article/50719/ST-tou-Eleutherou-Autodiaxeirizomenou-Theatrou-EMPROS




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου