Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 14, 15, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 14, 15, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 9:00μμ
HAMLET RIP / Ζαφείρης Νικήτας

O βέλγος θεατρικός συγγραφέας Maurice Maeterlinck σημείωνε το 1890: «Είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε πως η πλειονότητα των μεγάλων ποιημάτων της ανθρωπότητας δεν είναι σκηνικά. Ο Ληρ, ο Άμλετ, ο Μακμπέθ, ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα δεν μπορούν να παρασταθούν κι είναι επικίνδυνο να τα δει κανείς στη σκηνή. Κάτι από τον Άμλετ πεθαίνει μέσα μας τη μέρα που τον βλέπουμε να πεθαίνει επί σκηνής». Γιατί όμως ο Άμλετ συνεχίζει να επανακάμπτει ολοζώντανος; Και ποια είναι η ποίηση που γεννιέται και πεθαίνει επί σκηνής; Μπορεί ο Άμλετ να παρασταθεί χωρίς να αναπαρασταθεί;
Η performance HAMLET RIP τεμαχίζει τον θεατρικό Άμλετ, μόνο και μόνο για να αναδείξει τη δυναμική της ζωής επί σκηνής: έρωτας και θάνατος, ψευδαίσθηση και σώμα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 00.00 
Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη συνέλευση αλληλεγγύης στο Θοδωρή Σίψα, για την κάλυψη μέρους των δικαστικών εξόδων της υπόθεσης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 12:00-02:00μμ
 "Περπατώντας χωρίς φόβο"

Πως μπορεί να προετοιμάσει το σώμα μας ένα μάθημα κίνησης για να αντιμετωπίσουμε τον φόβο, στις προσεχείς ημέρες και πορείες που θα συναντηθούμε;
Σε αυτό θα θυμηθούμε ότι κάναμε σαν παιδιά να πέφτουμε αλλά και να σηκωνόμαστε να τρέχουμε καταπάνω στον άλλο να μην μας σταματάει τίποτα όσο και να μας φωνάζουν να πιάνουμε όποιον πέφτει να μην κατεβάζουμε τα μάτια να θεωρούμε τους ήχους όσο και τρομεροί να είναι σαν προσκλήσεις να είμαστε παντού.
Να μην διστάζουμε, να λυγίζουμε αλλά και να είμαστε τελεσίδικοι να μην χάνουμε επαφή με τους συντρόφους μας ότι και να συμβαίνει γύρω μας, να ανασαίνουμε ότι και να έρχεται κατά πάνω μας να κοιτάμε πέρα να διακρίνουμε τις γωνίες εξόδου και πως να επιμένουμε στις ευθείες μας. να αποφεύγουμε αλλά να μην φεύγουμε και ναι! πως να ορμάμε….
Ένα μάθημα κίνησης ανοιχτό σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, μεγέθους, εμπειρίας.
Συντονισμός: Κωνσταντίνος Μίχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου