Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, ώρα 08:00 μ.μ. Η 2η Ανοιχτή Συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης


Η μαζική προσέλευση στην πρώτη συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης (3/6 στο Θέατρο Εμπρός), η πλούσια συζήτηση που έγινε και οι ενδιαφέρουσες δράσεις που προτάθηκαν δείχνουν αφενός την ανάγκη να προχωρήσει και να ξανά συγκροτηθεί η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης και αφετέρου να παραμείνουν ανοιχτές οι διαδικασίες, και να ενισχυθεί η δυναμικότητα και η μαζικότητα που μπορεί να αναπτύξει η πρωτοβουλία αυτή. Στα πλαίσια της πρώτης συνέλευσης συζητήθηκαν ιδέες για δράσεις και κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα αλλά και ταυτόχρονα η ανάγκη παραγωγής ενός αντι-ηγεμονικού λόγου όσον αφορά το θέμα της κράτησης μεταναστών-ριων. 
Στην πρώτη συνέλευση προτάθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:
- Διοργάνωση μιας κινητοποίησης σε ένα κέντρο κράτησης κοντά στην Αθήνα μεταξύ 20-30 Ιουνίου
- Συνέλευση/ συζήτηση / στήσιμο θεματικού χώρου στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
- Ένα πρώτο έντυπο υλικό (δίγλωσσο ή και σε περισσότερες γλώσσες)
- Νομική ομάδα (επεξεργασία ζητημάτων σε θεωρητικό επίπεδο - πρακτική υποστήριξη)
Στην δεύτερη Ανοιχτή Συνέλευση θα επιχειρήσουμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένες τις ιδέες/ προτάσεις που ακούστηκαν στην πρώτη συνάντηση, να συγκροτήσουμε κάποιες ομάδες εργασίας και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις ως προς τις δράσεις.
Σας καλούμε όλους/ες τη Τρίτη 10 Ιουνίου στις 8μ.μ. στο Θέατρο Εμπρός στην Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου