Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΝΤ. ΜΑΜΕΤ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ

        
Η θεατρική ομάδα X-ACT (Γιώργος Χαρατζάς - Κορίνα Χρυσάιδου) διοργανώνει στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο "Εμπρός" ένα δωρεάν διήμερο εργαστήρι πάνω στα βασικά στοιχεία της Τεχνικής Υποκριτικής του Ντέιβιντ Μάμετ που ονομάζεται "Πρακτική Αισθητική" την

Παρασκευή 29/3/13 6μμ -10μμ και την

Κυριακή 31/3/13 2μμ -6μμ.

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στο xacttheatre@yahoo.gr (αναφέρατε όνομα και σχετική θεατρική εμπειρία - αν υπάρχει). Η αποδοχή συμμετοχών θα θεωρείται δεδομένη εφόσον δεν λάβετε απάντηση στο email. Καθ'ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Καλό είναι όσοι συμμετάσχουν να φορούν μαλακά παπούτσια και ρούχα γιατί οι σωματικές ασκήσεις που θα γίνουν θα είναι απαιτητικές.

Η Πρακτική Αισθητική (Practical Aesthetics) είναι η επαναστατική τεχνική υποκριτικής που εισήγαγε και ανέπτυξε ο David Mamet και οι συνεργάτες του στην Αμερική στα μέσα της δεκαετίας του ’80 εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη διδασκαλία της υποκριτικής. Έκτοτε πολλοί γνωστοί ηθοποιοί όπως οι William Macy, Felicity Huffman (βραβείο Oscar), Jessica Alba, Skeet Ulrich, Larry Bryggman, Eddie Cahill, Neil Pepe και Kate Blumberg εκπαιδεύθηκαν και δουλεύουν με βάση την Πρακτική Αισθητική. Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη μέθοδο υποκριτικής διότι εξηγεί πλήρως τι χρειάζεται να κάνει ένας ηθοποιός. Δίνει συγκεκριμένες, ξεκάθαρες και απόλυτα εφαρμόσιμες πρακτικές οδηγίες που αφορούν στον τρόπο δουλειάς του τόσο κατά τη διάρκεια των προβών όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Έτσι ο επαγγελματίας ηθοποιός που έχει ασκηθεί στην Πρακτική Αισθητική έχει αυξημένη αυτοπεποίθηση διότι γνωρίζει επακριβώς ποια είναι η δουλειά του και κυρίως πώς να τη φέρνει σε πέρας. 
Η θεωρητική περιγραφή της Πρακτικής Αισθητικής περιλαμβάνεται στο ΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ (γραμμένο από έξι μαθητές του Μάμετ σε μετάφραση Κ. Χρυσάιδου – Γ. Χαρατζά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου