Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 19-24/3 2013

ΤΡΙΤΗ 19/3

20:00 – 22:00

Από την Τρίτη 5 Μαρτίου και κάθε Τρίτη στις 20.00 στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός ανοιχτό σεμινάριο για την ιστορία του κινηματογράφου, που θα αποτελείται από 10 2ωρες συναντήσεις.

όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν εδώ:


ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3

13:30

Διάλεξη "Διασχίζοντας Αστικά Μονοπάτια" / "Crossing Urban Paths"
Διοργάνωση Αστικό Κενό
Ομιλητές:
Νίκος Καζέρος / Nikos Kazeros
Ελένη Τζιρτζιλάκη / Eleni Tzirtzilaki
Χαρίκλεια Χάρη / Hariklia Hari


ΠΕΜΠΤΗ 21/3

21:00

Βραδιά ποίησης, ομάδα ''ποίηση στην εποχή της εκποίησης''
Η ομάδα «Ποίηση στην εποχή της εκποίησης» αποχαιρετά το χειμώνα στις 21 Μαρτίου, εαρινή ισημερία και παγκόσμια νύχτα της ποίησης, στις 9.00 μμ, στο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ».
Οι ποιητές σκηνοθετούν τον εαυτό τους, με ζητούμενο όχι μια ποίηση για την εποχή, αλλά την ποίηση στην εποχή της. Μια ομάδα ποιητών που κινούνται παράλληλα με τις αλλαγές στην Ελλάδα, απαγγέλλοντας με την φωνή του βλέμματός τους. Τα λόγια τους γίνονται εικόνες, μουσική, έκφραση, πρόταση.
Παρουσιάζουν οι ποιητές: Ιωάννα Αργυρίου, Ανδρέας Βατίστας, Μαρία Γκόλια, Αλέξης Δάρας, Τζίμης Ευθυμίου, Γιώργος Καπετανάκος, Κώστας Κολημένος, Βασίλης Κυριάκης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Θεοχάρης Παπαδόπουλος, Μαρία Παπανδρεοπούλου, Σελένα Προδρομίδου, Ανθούλα Ρεβύθη, Χάρης Σταμέλος, Didi Fadul.
Η ποιητική βραδιά θα είναι και μια πρώτη παρουσίαση της συλλογής «Ποίηση στην εποχή της εκποίησης», που μόλις κυκλοφόρησε. Η βραδιά στη συνέχεια θα είναι ανοικτή και σε άλλους ποιητές και ποιήτριες που θα ήθελαν να παρουσιάσουν ποιήματά τους.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/3

18:30

Φλέβες χρυσού και καταστολή-προεμφυλιακές συγκρούσεις στη Χαλκιδική

18:30 Προβολή ντοκιμαντέρ "Μεταλλεία στοπ" από τους διακόπτες  (διάρκεια 22')
20:00-....Συζήτηση-ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη Χαλκιδική.


ΣΑΒΒΑΤΟ 23/3

23:00


ΠΑΡΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΕΜΠΡΟΣ"


 / TECHNO / ΙDΜ / EXPERIMENTAL / ΑΜΒΙΕΝΤ TRANCE / Dj Set GEORGE APERGIS (Modular Expansion) POEN VENUS MELENA CHAOTIC MOON GLOSTER

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ






ΚΥΡΙΑΚΗ 24/3

13:00-18:00

Ανοιχτό εργαστήριο "Φάτσερ" - Μπρεχτ.


Ένα Workshop για το πρόσωπο/α στην/ της κοινότητας, τους μη-πολίτες, τα φαντάσματα και την (επί)βίωση στον καπιταλισμό, από τις 24.03.13 μέχρι και τις 28.03.13, το οποίο θα ολοκληρωθεί με μία ανοιχτή για το κοινό παρουσίαση. Σκοπός μας, αυτές τις 3 μέρες είναι να ασχοληθούμε τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά, μέσω αυτοσχεδιασμών και περφόρμανς, με ορισμούς, έννοιες και ιδέες όπως: (αισθητική και ακτιβιστική) διακοπή, λιποταξία, άρνηση, έξοδος, ο ρόλος του ατόμου στην κοινότητα, η αρχή των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων ως περίπατοι, η φιλοσοφία της ιστορίας του Benjamin, η «γυμνή» και «διακινδυνευμένη ζωή», η κατάσταση των μη-πολιτών στην Ευρώπη-φρούριο, το Δουβλίνο ΙΙ, η κρίση σαν κατάσταση εξαίρεσης.

«Όπως παλαιά ερχόντουσαν τα φαντάσματα από το παρελθόν,έτσι θα έρθουν τώρα από το μέλλον»(Μπρεχτ: Αρχείο Φάτσερ)


18:00 – 21:00

Ανοιχτή Συνέλευση του Εμπρός



21:00

“Σκουπίδια της Ιστορίας”: youtube-βίντεο από την πλατεία Συντάγματος 2011 μία διάλεξη/performance με ντοκουμέντα

Μαργαρίτα Τσώμου


Ο Βάλτερ Mπένιαμιν χαρακτηρίζει “Σκουπίδια της Ιστορίας” τις στιγμές της ιστορίας που ξεχάστηκαν ή απωθήθηκαν - εικόνες που δεν ολοκληρώθηκαν και ίσως θεωρούνται αποτυχημένες. Μέσω μίας ποιητικής ανάλυσης των youtube-βίντεο από τις μέρες της κατάληψης του Συντάγματος 2011, η διάλεξη/performance θέτει ερωτήματα μιντιακής αναπαράστασης και πολιτικής αντιπροσώπευσης αλλά και συλλογικής μνήμης. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο Video Vortex στο Πανεπιστήμιο του Lüneburg και γράφτηκε για να παρουσιαστεί στο γερμανικό κοινό  Η επανάληψή της στο Εμπρός είναι ένα πείραμα, με σκοπό να προκαλέσει μία συζήτηση με εσάς: αυτούς που έζησαν εκείνες τις στιγμές και ζουν τη σημερινή καθημερινότητα της Ελλάδας του post-Συντάγματος 2011. Η Μαργαρίτα Τσώμου είναι ακτιβίστρια και υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου με θέμα τα κινήματα των Αγανακτισμένων στην Ελλάδα. Εργάζεται σαν αρθρογράφος και καλλιτέχνης στο Βερολίνο. Σχετικές δουλειές της έχουν παρουσιαστεί στο Θέατρο της Volksbühne, Hebbel am Ufer, Ressource-Transmediale, Kampnagel Theater Hamburg. Στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, είχε αναλάβει την επιμέλεια του Φεστιβάλ Genderpop 2008, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου