Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιανουαρίου, ώρα 10:00 μ.μ. «ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;» Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΩΓΟΥ «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»«ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;»
Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΩΓΟΥ «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»
10, 11 Ιανουαρίου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ»

Ένα θεατρικό αφιέρωμα σε τρεις πράξεις με κείμενα -ποιητικά και πεζά- της Κατερίνας Γώγου θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» στο Ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» (Ρήγα Παλαμήδη 2 – Ψυρρή) στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 15-16 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για τη παράσταση που το κοινό του Βόλου είδε στο χώρο του Lab Art στα τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου και τώρα ταξιδεύει και στην Αθήνα.
Το «Δε μένει κανείς σ’ αυτή την πόλη;» (από στίχο ποιήματος της Κατερίνας Γώγου) έχει να κάνει με την πορεία του ποιητικού «Εγώ» της Κατερίνας Γώγου καθώς και με τις όψεις της θηλυκότητας, της πολιτικής και της μοναξιάς, όπως αποτυπώνονται στα κείμενα της. Αυτές οι τρεις όψεις αποτελούν και τους αντίστοιχους άξονες πάνω στους οποίους κινούνται οι τρεις πράξεις του έργου ενώ οι τρεις ανδρικές φιγούρες που εμφανίζονται δεν μιλούν αλλά πράττουν και αντιπροσωπεύουν την ανδρική παρουσία στο ποιητικό σύμπαν της Κατερίνας Γώγου.
Τηλεοπτικό σποτ της παράστασης : https://www.youtube.com/watch?v=BGRWa6yawN0
Σελίδα της παράστασης στο facebook : www.facebook.com/demeneikaneis
Οι παραστάσεις θα γίνουν Σάββατο 10 Ιανουαρίου και Κυριακή 11 Ιανουαρίου 10μμ

Συντελεστές
Επιλογή κειμένων, σκηνοθεσία : Κώστας Ανέστης
Διδασκαλία Ρόλων : Χρυσάνθη – Βασιλική Κορώνη
Mουσική : Κωστής Δρυγιανάκης (Aκούγονται επίσης ολόκληρα ή αποσπάσματα μουσικής των Velvet Underground, Einstuerzende Neubauten, Para και το θέμα του «a las barricadas»)
Τελική επεξεργασία βίντεο - ήχου : Αθανασία Ξαφάρα
Σκηνογραφική επιμέλεια : Βάια Μπεκιώτη
Αφίσα : Τζανέτος Παπαγεωργίου
Παίζουν :
Βάια Μπεκιώτη
Χρυσάνθη Κορώνη
Μαρία Περαντζάκη
Κατερίνα Πρασά
Μαρία Σταμπούλογλου
Μαρία Τεχνοπούλου
Νίκος Κατούνης
Αλέξιος Λόλας
Παναγιώτης Σπανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου