Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Σάββατο 31 Ιανουαρίου, ώρα 00:00 Πάρτυ Οικονομικής Ενίσχυσης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός


Tην τελευταία τριετία το νεοφασιστικό καθεστώς πολέμησε με λύσσα δράσεις και κινήσεις πολιτών, ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις. Άτομα και συλλογικότητες με κοινή συνισταμένη, το πάθος για την ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, τη δημιουργικότητα και την αλληλεγγύη.
Μία από τις πιο λαμπρές περιπτώσεις είναι ο κόσμος που δούλεψε για την Κίνηση Μαβίλη και λίγο αργότερα για το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, μια όαση πολιτισμού στην καρδιά της πόλης. Με κόστος σε περιπτώσεις την ίδια την ελευθερία τους, το καθεστώς κυνήγησε με μένος πολίτες γιατί διεκδικούσαν το αυτονόητο, τη διαχείριση δημόσιων χώρων από τους ίδιους, οριζόντια και αυτοοργανωμένα, για το κοινό καλό.
Αυτόν ακριβώς τον κόσμο και την προσπάθεια του θέλουν να τιμήσουν oι μουσικές κολεκτίβες SOUL ASYLUM και ΑΦRODISIAK, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πολλαπλών Τεχνών της κατάληψης.
Με ένα πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης του χώρου και της συνέλευσής του, με συμμετοχή τραγουδιστών, μουσικών και djs από διάφορα φάσματα της σύγχρονης χορευτικής μουσικής. Που συντονίζονται στην αγάπη για τους αρχέτυπους αφρικάνικους ήχους, τα κρουστά, το ρυθμό. Ήχους που έχουν συνοδέψει μέσα στους αιώνες πολλές από τις πιο όμορφες στιγμές της ανθρωπότητας, στιγμές που το άτομο γίνεται ένα με το βαθύτερο του είναι, τους γύρω του και το σύμπαν ολόκληρο.
Στο πάρτυ αυτό μας τιμά με την παρουσία της για πρώτη φορά στη χώρα, η θρυλική Αφροαμερικάνα soul τραγουδίστρια Monique Bingham, η μοναδική από τους καλλιτέχνες της βραδιάς που θα λάβει ένα σχετικό αντίτιμο για τη συμμετοχή της. Στο μικρόφωνο επίσης ο πιο ταλαντούχος MC της πόλης, από τις περσόνες της hip hop, dub και jungle σκηνής MC Bredda Ahmed Ali. Aιγυπτιακής καταγωγής, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Πέραμα, που το κράτος συνεχίζει να του αρνείται την ελληνική ιθαγένεια. Στα κρουστά, με τα djembe τους, οι μεγάλοι διδάσκαλοι Kένταυρος Αδρακτάς και Narayan Protin, γνωστός επίσης από την ασύλληπτη μπάντα Afrodyssey Orchestra. O Kένταυρος θα φέρει μαζί του και το σαξοφωνό του. Στα πλήκτρα ο σαμάνος Μιχάλης Χατζημωυσής, μουσικός φιλόσοφος και παραγωγός, το ταλέντο του οποίου έχει αναγνωρίσει ο θεός της μουσικής Vangelis.
Ενώ το μουσικό χαλί θα αναλάβουν αρκετοί καταξιωμένοι ή ανερχόμενοι djs.
Όπως η πιο ευγενική φυσιογνωμία των ελληνικών music heads, ο πάντα δραστήριος και ψηφισμένος σαν δημοφιλέστερος dj της πόλης Espeekay, μάνατζερ επίσης ενός πραγματικού χώρου πολιτισμού στον Βόλο.
Μαζί και η Νεοϋορκέζα Εle Mondiale με τον Κερκυραίο συνεργάτη της Candance.
Και φυσικά οι ταλαντούχοι resident djs των Soul Asylum και AΦRODISIAK, ο Ζακυνθινός Κοro και ο Λαμιώτης Raw Patterns μαζί με τον μέντορά τους και παιδί της μητρόπολης, Seou.
Το πάρτυ είναι αυτοργανωμένο, με ελεύθερη είσοδο.
Την ηχητική κάλυψη και τον φωτισμό έχει αναλάβει η κορυφαία στο είδος ομάδα DBI Audio & Lighting Systems, με το πολυβραβευμένο ηχοσύστημα Αvalon της Eastern Accoustics Works.
Στο μπαρ θα διατίθενται μπύρες, κρασί και άλλα.
Θα υπάρχουν στο χώρο και κουτιά για ελεύθερη συνεισφορά, ώστε να βγουν τα λειτουργικά έξοδα του πάρτυ και φυσικά να βγει και ένα αξιόλογο ποσό ενίσχυσης του χώρου που θα μας φιλοξενήσει.
Kαλεσμένη μας όλη η πόλη, να γεμίσουν πάλι τα στενά του Ψυρή, όπως την εποχή πριν ξεκινήσουν το βρώμικο σχέδιο υποβαθμίσης του, οικονομικοί παράγοντες, πολιτικοί και παρακράτος.
Το πάρτυ ξεκινάει λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μέχρι όσο αντέξετε. Νεφρά υπάρχουν!
Σας περιμένουμε!!
Ερχόμαστε!!!
Οccupy Dancefllors

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου