Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Κυριακή 14 Ιουνίου, 3:00 μ.μ. - 6 μ.μ. Συζήτηση με τους Euclides Mance (Solidarius, Βραζιλία) και Jason Nardi (Solidarius, Ιταλία) για τις δικτυώσεις και την διαχείρηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας


Συζήτηση με τον Βραζιλιάνο φιλόσοφο και λαϊκό εκπαιδευτή Euclides André Mance, και τον Ιταλό Jason Nardi την Κυριακή 14 Ιούνη 3-6 μ.μ. στο Εμπρός. 
"Για τις δικτυώσεις και τη διαχείριση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας." 

Ο Euclides André Mance είναι Βραζιλιάνος φιλόσοφος, από τους βασικούς θεωρητικούς της αλληλέγγυας οικονομίας και της Φιλοσοφίας της Απελευθέρωσης στη Λατινική Αμερική. Εργάστηκε ως λαϊκός εκπαιδευτής από τη δεκαετία του '90 και είναι συγγραφέας πολλών κειμένων και βιβλίων, όπως η «Η Επανάσταση των Δικτύων» όπου εξετάζει πως τα αλληλέγγυα και συνεργατικά δίκτυα μπορούν να συγκροτήσουν τους δεσμούς εκείνους που θα ανατροφοδοτήσουν την οικονομία, την πολιτική και τον πολιτισμό για να σχηματίσει την υλική βάση για νέες, μετα-καπιταλιστικές κοινωνίες.
Στο τελευταίο του βιβλίο, «Constellation Solidarius» (Δεκ / 2008), ο Mance ασχολείται με τις συστημικές ρωγμές του καπιταλισμού και περιγράφει πώς να τις εκμεταλλευόμαστε υπό την λογική της οικονομίας της αλληλεγγύης.
Από 1999 στηρίζει τη δημιουργία συνεργατικών δικτύων και είναι μέλος  του Λαϊκού Δικτύου Αλληλέγγυας Οικονομίας της Βραζιλίας  και του Solidarius Βραζιλίας.

Jason Nardi, είναι μέλος του Δ.Σ της Banca Etica Ιταλίας, του Solidarius Ιταλίας και board member του Ripess Eu. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου