Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 9:00 μ.μ. Οι Μηχανικοί του Φτηνού Μελοδράματος παρουσιάζουν το έργο "Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού" του Ντάριο Φο

Οι Μηχανικοί του Φθηνού Μελοδράματος
Παρουσιάζουν
Την Πέμπτη 6/3 στις 9.00 στην κατάληψη του Θεάτρου Εμπρός
το έργο:
«Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικου»
Του Ντάριο Φο
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Λόγος:
Ο ανατρεπτικός γελωτοποιός σαρκάζοντας το χρονικό μιας προαναγγελθείσας εκπαραθύρωσης στη θερμή Ιταλία του 1969, ξεσκεπάζει ένα οργανωμένο σχέδιο στρατηγικής της έντασης, του διαχρονικού και τόσο ισχυρού αυτού όπλου κάθε λογής κατασταλτικού μηχανισμού.
« .... κάπως θα τα χάνατε, είναι αλήθεια, όταν θα ανακαλύπτατε πως αυτή η σφαγή των αθώων στην τράπεζα έγινε μόνο και μόνο για να θάψει τις εργατικές κινητοποιήσεις του θερμού φθινοπώρου… Έγινε μόνο και μόνο για να εξαγριωθούν οι πολίτες, να τρομοκρατηθούν από το φοβερό έγκλημα και να ζητήσουν οι ίδιοι να φτιαχτεί ένα πανίσχυρο κράτος…»
Διάρκεια: 110΄
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βιβή Αντωνίου
Σκηνικά - Κοστούμια: Σεμίραμις Μοσχοβάκη
Επιμέλεια μουσικής: Σπύρος Μπόκος Μανδέλος  
Επιμέλεια video: Πάνος Χριστοδούλου
Διεύθυνση Παραγωγής :  Αποστόλης Κόσσυβας
Εμφανίζονται (με αυτή τη σειρά): 
Αδάμ Δουλγεράκης – Αστυφύλακας
Σπύρος Μπόκος Μανδέλος  – Αστυνόμος Μπερτότσο
Αποστόλης Κόσσυβας – Τρελός
Αλέξανδρος  Αλεξόπουλος - Αστυνόμος Πιζάνι
Κώστας Κατσαρός – Διοικητής
Κέλλυ Καζιάνη – Δημοσιογράφος
Ο Θίασος:
Οι Μηχανικοί του Φθηνού Μελοδράματος οφείλουν την ύπαρξή τους στις προσωπικές αμφισημίες τους και στα κοινά βιώματά τους εντός της Θεατρικής Ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Δε θέλουν να είναι άλλη μια θεατρική ομάδα στην πλουραλιστική Αθήνα και δε θέλουν να κάνουν θέατρο για να τους βλέπουν οι φίλοι τους. Από την άλλη δε θέλουν να ασχοληθούν με αυτό επαγγελματικά. Εν κατακλείδι, δεν ξέρουν τι θέλουν.
Θέλουν να ευχαριστήσουν τον Tom Stoppard, του οποίου τα λόγια δανείστηκαν για να ονοματιστούν εντός μιας αυτοσχέδιας κολυμπήθρας.  
«Θεατρίνοι! Οι μηχανικοί του φθηνού μελοδράματος!
Ουρλιάζετε και πνίγεστε και πέφτετε στα γόνατα,
αλλά αυτό δε φέρνει το θάνατο στη σκέψη κανενός
δεν πιάνει κανέναν απροετοίμαστο,
δε γεννά τον ψίθυρο στο μυαλό τους που λέει
Μια μέρα θα πεθάνεις».
Tom Stoppard
 
Τα έσοδα που θα προκύψουν –με ελεύθερη συνεισφορά του κοινού και την πώληση του προγράμματος μας- θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας του φίλου και συντρόφου Σ.
Ο Σ. τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο με μηχανή που συνέβη το Γενάρη του 2013. Η διαδικασία της ανάρρωσης και αποκατάστασης της υγείας του είναι εκ τοτε σταδιακή, επίπονη αλλά και δαπανήρη.
Δεκάδες φίλοι και σύντροφοι βρίσκονται σε μια διαδικασία σταθερής μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης του. Επιπλέον, κατά καιρούς διοργανώνονται εκδηλώσεις για τον ίδιο σκοπό.Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων βρίσκεται και η παράσταση μας.Ας του ευχηθούμε το συντομότερο να είναι και πάλι καλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου