Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 12.00 - 3.30 μ.μ. Το Ταξίδι Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργικής Επικοινωνία «Άφησέ με… να έρθω μαζί σου»

Το Ταξίδι Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργικής Επικοινωνίας συνεχίζεται, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 12.00 - 3.30 μ.μ. στην κεντρική σκηνή του θεάτρου, αυτή τη φορά.
Υλικό από προηγούμενα εργαστήρια, μπορείτε να βρείτε στα πιο κάτω links:
Τίτλος σεμιναρίου : «Άφησέ με… να έρθω μαζί σου»
Περίληψη
Πρόκειται για μια ανοιχτή πρόσκληση σε ένα ταξίδι ή μια "πτήση", μια συνάντηση με σένα και τον άλλο, σε ένα δρόμο μακρύ με στάσεις, που επιφυλάσσουν απροσδόκητες εκπλήξεις και συναντήσεις. Κάτι σαν το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, που παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά. Οι καλεσμένοι προκαλούνται να αφουγκραστούν το παιδί μέσα τους και τον άλλο, το συνταξιδιώτη τους, σε ένα πλαίσιο με κανόνες κοινά αποδεκτούς. Δοκιμάζουν τις αισθήσεις τους, τη φαντασία τους, την ανάγκη να παίξουν μαζί, να πειραματιστούν, να ονειρευτούν, να νοιώσουν την εσωτερική και εξωτερική μουσική των πραγμάτων και να την εκφράσουν ελεύθερα, άμεσα, με τη δική τους φωνή. Με αφορμή μια νότα, ένα παραμύθι ή ένα ποίημα, αναδημιουργούν τις μικρές τους ιστορίες, χωρίς σκηνικά ή άλλα υλικά εμπόδια. Κινούνται αυτόνομα και κατοικούν το φιλόξενο χώρο που τους δίδεται, αφήνοντας πάνω του τα δικά τους ίχνη. Διαπλέκονται αυτοσχεδιάζοντας και στο αλώνι του μεγάλου κύκλου συναντιούνται για να μοιραστούν τα δώρα της κοινής τους εμπειρίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η διάθεσή τους να ταξιδέψουν, για λίγο, κάπου αλλού, κάπου όπου το παιχνίδι επιτρέπεται, σα να ήταν στο σπίτι τους και, ταυτόχρονα, μακριά απ΄ αυτό. Γιατί, «Η ποίηση είναι σαν ένα είδος σκασιαρχείου, σαν ένα όνειρο μέσα στο όνειρο της ζωής, ένα αγριολούλουδο που φύτρωσε ανάμεσα στο στάρι», όπως σημειώνει μια παιδαγωγός...
Ελεύθερη συμμετοχή
Τα εργαστήρια έχουν διάρκεια 3 ωρών και γίνονται κάθε 15 μέρες, μέρα Κυριακή, 3.00μμ-6.00μμ. Για όποια αλλαγή στο πρόγραμμα, θα υπάρχει ενημέρωση.
Συμμετέχουν όσοι δηλώνουν πρώτοι, ανεξάρτητα από ειδικές γνώσεις, επάγγελμα, εθνικότητα ή όποια άλλη διαχωριστική γραμμή, στέλνοντας ένα μήνυμα με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στο πιο κάτω mail. Ο αριθμός των συμμετεχόντων maximum 20, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εγχειρήματος.
Η ενδυμασία μας επιτρέπει την ελευθερία των κινήσειων και τα παπούτσια τα βγάζουμε στην είσοδο. Φέρνουμε μαζί μας έξτρα κάλτσες ζεστές, ένα μαξιλάρι, ένα παρεό ή μια κουρελού, για να καθόμαστε άνετα στο πάτωμα. Επίσης, φέρνουμε μπογιές, κάποιο μικρό μουσικό όργανο, κρουστό ή κάτι άλλο, που αγαπάμε, χαρτί ιχνογραφίας για τις ζωγραφιές μας, κεράσματα, για τις στάσεις μας, και ότι άλλο κρίνουμε απαραίτητο γι αυτό το ταξίδι... 
Συντονίστρια: Χαρά Αλεξάκη, 
δραματοπαιδαγωγός 
(M.Ed: Drama & the Creative Arts in Education) 
email: cultivatingthearts@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου