Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, 8:00 μ.μ. Καλλιτεχνική βραδιά ευαισθητοποίησης για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από την ομάδα του SocArtes.gr

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, η ομάδα του καλλιτεχνικού-κοινωνικού blog SocArtes.gr διοργανώνει καλλιτεχνική βραδιά ευαισθητοποίησης στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει performances, βίντεο-προβολές, δρώμενα, εικαστικά έργα, live μουσικές, κι έχει στόχο να πλαισιώσει τις δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και παγκοσμίως, ώστε να ακουστεί δημόσια ένα ηχηρό μήνυμα εναντίον της βίας κατά των γυναικών.
Στην καλλιτεχνική βραδιά ευαισθητοποίησης συμμετέχουν:
Η Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας με δρώμενα, η Γυναικεία Ηλεκτρονική Εφημερίδα "Το μωβ" σε συνεργασία με τη σεναριογράφο της μικρού μήκους ταινίας “NOIR PROJECT” Αναστασία Μπαρτζουλιάνου, η Χορο-θεατρική ομάδα “Aleajactest”, η Θεατρική ομάδα "Exrakavatza", η Ομάδα Σεμιναρίου Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργικής Επικοινωνίας του Εμπρός υπό την Χαρά Αλεξάκη, η ηθοποιός Βικτώρια Σαμοθράκη και η Αλίκη Αρναούτη με video art.
Με εικαστικά έργα συμμετέχουν:
Η Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με ξύλινες γυναικείες φιγούρες που αναγράφουν ιστορίες βίας εναντίον γυναικών, η Κυριακή Φεφτατζήη Κατερίνα Κονταρίνηη Ναταλία Μηλιώκα, η Ελεάννα Μπάλεση και η Χριστίνα Χατζηαντωνίου.
Lives:
Σπύρος Γραμμένος
Οι Αδέσποτες Σκύλες

Την ίδια μέρα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, πραγματοποιούν στις 12.00 συγκέντρωση στο Σύνταγμα οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν βιώσει τη βία των απολύσεων, της ανεργίας και της κρατικής καταστολής, και στις 17.30 καλεί στα Προπύλαια η Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα και ομιλίες και στη συνέχεια θ’ ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


20.00:    Προβολή της μικρού μήκους ταινίας “NOIR PROJECT” και συζήτηση με το κοινό.    
               Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαρδαρινός, Σενάριο: Αναστασία Μπαρτζουλιάνου. Η σεναριογράφος θα είναι μαζί μας για να πει λίγα λόγια για το φιλμ και να απαντήσει σε ερωτήσεις.
               Το “NOIR PROJECT” έχει θέμα την κακοποίηση με στόχο να δώσειμια ακτίνα ελπίδας σε μια δυσάρεστη κατάσταση. Το φιλμ ολοκληρώθηκε το 2013 και έχει παρουσιαστεί σε 5 φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα στο εξωτερικό.
               Η προβολή και η συζήτηση γίνονται σε συνεργασία με τη γυναικεία ηλεκτρονική εφημερίδα «Το μωβ».

21.00:    Δρώμενα για τη Βία κατά των Γυναικών από τη Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας.
                Σκηνοθεσία: Μαίρη Τσαρέα

21.25:    Θεατρικός μονόλογος από το έργο «Σας αρέσει ο Μπραμς;» της Μάρως Δούκα.  
              Ερμηνεία- Σκηνοθεσία: Βικτώρια Σαμοθράκη
              Η Ιρίνα αφηγείται την ιστορία της. Ξεκινώντας νεαρή απ’την Ουκρανία με το όραμα μιας καλύτερης ζωής, μετά από περιπέτειες φτάνει στην Ελλάδα.

21.50:    Χοροθέατρο Aleajactest :abused
               Χορογραφία/Σκηνοθεσία Βασίλης Σκαρμούτσος
               Ερμηνεία: Τζένη Βαγκοπούλου, Αφροδίτη Καλαφάτη
               Ένα πορτραίτο της σύγχρονης γυναικείας φύσης όπως αυτό διαμορφώνεται από τη συγκεκαλυμμένη βία που επιβάλλεται στη γυναίκα σε διαφορετικές φάσεις της ζωής της.
22.10:    Performance «Αναπαράσταση ενός Καθημερινού Εγκλήματος»
              (“Re-enactment of an Everyday Crime”)
              Σεμινάριο Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργικής Επικοινωνίας στο Θέατρο Εμπρός (Seminar of Free Expression and Creative Communication at Embros)
              Συλλογική Έμπνευση/Αλληλεπίδραση σε διεργασία (Collective Inspiration/Interaction in progress)
              Εμψύχωση-Συντονισμός/Encouragement-Coordination: Χαρά Αλεξάκη  (Xara Alexakis)
              Δρώντες/Performers: Abdul Hussain Nazari, Αντώνης, Bouri Tina, Ελένη Γιόκαρη, Fredalyn Osana Resurrection, Stevi Theodosiou, Thasse Yves Bertrand, Omar Rose

22.25:    Θεατρική Performance “Alice in Tolerance” από την ομάδα Exrakavatza
              Σκηνοθεσία: Ζωή Μίχα
              Κείμενα: Ζωή Μίχα και αποσπάσματα από μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών
              Ερμηνεία: Μυρσίνη Σαλτουγιάννη, Ερριέτη Ιλαρίδη, Λίζα Γιαμαλάκη, Δήμητρα Πισκοπάνη, Γιάννης Παπαχαραλάμπους
              Μουσική: Theta Tapes
              T-shirt graphics: Κλειώ Κατσορού
              Φωνή: Μαντώ Κεραμυδά
              + Video Art «Εκτός» της Αλίκης Αρναούτη (Το video αποτελείται από πορτραίτα κοριτσιών που ζούσαν σε ορφανοτροφείο της Κριμαίας.)

                                               

Lives


23.00:    Σπύρος Γραμμένος

23.30:    Αδέσποτες Σκύλες "Βαλς των Βρώμικων Δρόμων Νo 4"
              Δραματουργία/Σκηνοθεσία: Ντίνα Καφτεράνη, Μουσική Σύνθεση/Κιθάρα: Άγγελος Αγγελίδης, Tσέλο: Σεμέλη Παπαβασιλείου, Φώτα: Αδάμ Τσαμπέκος, Ήχος: Μανώλης      Παντελιάς
              Ενδυματολογική ομάδα: Boudoir, Eπιμέλεια κίνησης: Χρυσάνθη Μπαδέκα
              Oι Αδέσποτες Σκύλες: Δήμητρα Γκλιάτη, Νάντια Καβουλάκου, Βιβή Κάππα, Φραγκίτσα Κατωγυρίτη, Ντίνα Καφτεράνη, Νέλλη Πουλοπούλου, Μαργαρίτα Αμαραντίδη

Εικαστικά έργα

  • Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών - Ξύλινες γυναικείες φιγούρες με ιστορίες βίας κατά γυναικών από όλο τον κόσμο που συγκλόνισαν φέτος την κοινή γνώμη
  • Κατερίνα Κονταρίνη - Γλυπτά εμπνευσμένα από το Trafficking
  • Ναταλία Μηλιώκα - Εγκατάσταση- Άτιτλο έργο (εμπνευσμένο από την ιστορία της “Σπυριδούλας”)
  • Ελεάννα Μπάλεση - Εγκαταστάσεις –“Πεζοδρόμιο”, & “Δουλεία”
  • Κυριακή Φεφτατζή - Εγκαταστάσεις υπό τον τίτλο “Γενεαλογία του Πόνου-Συναντήσεις”
  • Χριστίνα Χατζηαντωνίου - Σχέδια υπό τον τίτλο "Τρίχες;"

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, για την ηχητική εγκατάσταση την κολεκτίβα "440 Sound Collective", για το χειρισμό φώτων την Εβίτα Αναγνοπούλου και για την ηχοληψία τον Μανώλη Παντελιά.

Διοργάνωση: http://www.socartes.gr/
Επικοινωνία: info@socartes.gr

Είσοδος Ελεύθερη
Οι καλλιτέχνες, η ομάδα διοργάνωσης, και όσες/όσοι βοηθούν στην καλλιτεχνική βραδιά ευαισθητοποίησης της 25ης Νοεμβρίου συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου