Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κάθε Τρίτη 9:00 μ.μ. συνάντηση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας ενάντια στα Κέντρα Κράτησης


Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στα κέντρα κράτησης καλεί σε κοινή δράση πρωτοβουλίες, κοινωνικούς χώρους, στέκια, συλλογικότητες, οργανώσεις στις 7 ή 8 Φεβρουαρίου. (η επιλογή της μέρας θα εξαρτηθεί απο τις διαθεσιμότητες όσων συμμετέχουν)
Η δράση δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς, το κάλεσμα αφορά όλη την Ελλάδα. Σκοπός της δράσης είναι η προπαγάνδιση προς την κοινωνία της ανάγκης να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης άμεσα. Κοινό σημείο και συνδετικός κρίκος της δράσης τη συγκεκριμένη ημέρα θα είναι το κεντρικό σύνθημα «ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ» που θα αναγράφεται στο εκάστοτε πανό και θα είναι υπογεγραμμένο από την εκάστοτε ομάδα που θα συμμετέχει. Στόχος είναι να αναρτηθούν τα πανό σε κεντρικά σημεία των περιοχών μας την ίδια μέρα  και να γίνουν πολλές και διαφορετικές δράσεις (μοιρασμα κειμένων, μικροφωνική κλπ κλπ), ανάλογα με τη δυνατότητα και τη διάθεση της εκάστοτε ομάδας....
Στο τέλος της κοινής μας δράσης, θα αποσταλεί φωτογραφικό υλικό στην Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης ώστε να προκύψει μία δημοσίευση εν είδει ανακοίνωσης με αναφορά στις ομάδες που συμμετείχαν και παράθεση του φωτογραφικού ή/και οπτικοακουστικού υλικού, ώστε να απλωθεί το μήνυμα και στην υπόλοιπη κοινωνία. 
Τέλος, μετά τη δράση προτείνεται να διοργανωθεί από κοινού μία εκδήλωση-συζήτηση-συνέλευση-πορεία-συναυλία...
Όποιος δεν μας ξέρει αλλά θέλει να συμμετέχει μπορεί να έρθει να μας γνωρίσει την επόμενη Τρίτη στις 9μμ στον χώρο του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός ή στις 3 Φλεβάρη στην συνέλευση που θα κάνουμε για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία με τα πανό για ιδέες, συντονισμούς κλπ 
Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στα κέντρα κράτησης ~ 

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τεάρτη 28 Ιανουαρίου "Η πόλη και το κόμιξ' - Αlternative Tours of Athens"


18:00 Εργαστήριο με την Κατερίνα Σταμάτη.

19:00 Ανταλλακτικό παζάρι κομιξ (έντυπα ή σε αρχεία).

21:00 Προβολή κινούμενου σχεδίου «Το περίπτερο - λευκός γάμος» των Μάκη Σέμπο, Μιχάλη Ιωαννίδη, Δημήτρη Λίτσα

21:30 Συναυλία - Sigmatropic - Εγκεφαλική pop εναλλακτικού ιδιώματος με πιο πειραματικές διαθέσεις από ένα κλασικό ροκ κουαρτέτο.

22:30 Συναυλία - Duoyu - alternative rock/garage funk συγκρότημα, με «πειραγμένα» ηχοτοπία τρομπέτας, και μελωδικά φωνητικά.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Σάββατο 31 Ιανουαρίου, ώρα 00:00 Πάρτυ Οικονομικής Ενίσχυσης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός


Tην τελευταία τριετία το νεοφασιστικό καθεστώς πολέμησε με λύσσα δράσεις και κινήσεις πολιτών, ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις. Άτομα και συλλογικότητες με κοινή συνισταμένη, το πάθος για την ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, τη δημιουργικότητα και την αλληλεγγύη.
Μία από τις πιο λαμπρές περιπτώσεις είναι ο κόσμος που δούλεψε για την Κίνηση Μαβίλη και λίγο αργότερα για το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, μια όαση πολιτισμού στην καρδιά της πόλης. Με κόστος σε περιπτώσεις την ίδια την ελευθερία τους, το καθεστώς κυνήγησε με μένος πολίτες γιατί διεκδικούσαν το αυτονόητο, τη διαχείριση δημόσιων χώρων από τους ίδιους, οριζόντια και αυτοοργανωμένα, για το κοινό καλό.
Αυτόν ακριβώς τον κόσμο και την προσπάθεια του θέλουν να τιμήσουν oι μουσικές κολεκτίβες SOUL ASYLUM και ΑΦRODISIAK, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πολλαπλών Τεχνών της κατάληψης.
Με ένα πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης του χώρου και της συνέλευσής του, με συμμετοχή τραγουδιστών, μουσικών και djs από διάφορα φάσματα της σύγχρονης χορευτικής μουσικής. Που συντονίζονται στην αγάπη για τους αρχέτυπους αφρικάνικους ήχους, τα κρουστά, το ρυθμό. Ήχους που έχουν συνοδέψει μέσα στους αιώνες πολλές από τις πιο όμορφες στιγμές της ανθρωπότητας, στιγμές που το άτομο γίνεται ένα με το βαθύτερο του είναι, τους γύρω του και το σύμπαν ολόκληρο.
Στο πάρτυ αυτό μας τιμά με την παρουσία της για πρώτη φορά στη χώρα, η θρυλική Αφροαμερικάνα soul τραγουδίστρια Monique Bingham, η μοναδική από τους καλλιτέχνες της βραδιάς που θα λάβει ένα σχετικό αντίτιμο για τη συμμετοχή της. Στο μικρόφωνο επίσης ο πιο ταλαντούχος MC της πόλης, από τις περσόνες της hip hop, dub και jungle σκηνής MC Bredda Ahmed Ali. Aιγυπτιακής καταγωγής, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Πέραμα, που το κράτος συνεχίζει να του αρνείται την ελληνική ιθαγένεια. Στα κρουστά, με τα djembe τους, οι μεγάλοι διδάσκαλοι Kένταυρος Αδρακτάς και Narayan Protin, γνωστός επίσης από την ασύλληπτη μπάντα Afrodyssey Orchestra. O Kένταυρος θα φέρει μαζί του και το σαξοφωνό του. Στα πλήκτρα ο σαμάνος Μιχάλης Χατζημωυσής, μουσικός φιλόσοφος και παραγωγός, το ταλέντο του οποίου έχει αναγνωρίσει ο θεός της μουσικής Vangelis.
Ενώ το μουσικό χαλί θα αναλάβουν αρκετοί καταξιωμένοι ή ανερχόμενοι djs.
Όπως η πιο ευγενική φυσιογνωμία των ελληνικών music heads, ο πάντα δραστήριος και ψηφισμένος σαν δημοφιλέστερος dj της πόλης Espeekay, μάνατζερ επίσης ενός πραγματικού χώρου πολιτισμού στον Βόλο.
Μαζί και η Νεοϋορκέζα Εle Mondiale με τον Κερκυραίο συνεργάτη της Candance.
Και φυσικά οι ταλαντούχοι resident djs των Soul Asylum και AΦRODISIAK, ο Ζακυνθινός Κοro και ο Λαμιώτης Raw Patterns μαζί με τον μέντορά τους και παιδί της μητρόπολης, Seou.
Το πάρτυ είναι αυτοργανωμένο, με ελεύθερη είσοδο.
Την ηχητική κάλυψη και τον φωτισμό έχει αναλάβει η κορυφαία στο είδος ομάδα DBI Audio & Lighting Systems, με το πολυβραβευμένο ηχοσύστημα Αvalon της Eastern Accoustics Works.
Στο μπαρ θα διατίθενται μπύρες, κρασί και άλλα.
Θα υπάρχουν στο χώρο και κουτιά για ελεύθερη συνεισφορά, ώστε να βγουν τα λειτουργικά έξοδα του πάρτυ και φυσικά να βγει και ένα αξιόλογο ποσό ενίσχυσης του χώρου που θα μας φιλοξενήσει.
Kαλεσμένη μας όλη η πόλη, να γεμίσουν πάλι τα στενά του Ψυρή, όπως την εποχή πριν ξεκινήσουν το βρώμικο σχέδιο υποβαθμίσης του, οικονομικοί παράγοντες, πολιτικοί και παρακράτος.
Το πάρτυ ξεκινάει λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μέχρι όσο αντέξετε. Νεφρά υπάρχουν!
Σας περιμένουμε!!
Ερχόμαστε!!!
Οccupy Dancefllors

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή 25 Ιανουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ. Ανοιχτή Συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός & "Οι ώρες μετά την κάλπη" (ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ, 18+)


Κυριακή 25 Ιανουαρίου, ώρα 17:30-18:30 ο Alain Badiou στο Εμπρός


Διάλεξη (με την μορφή τηλεδιάσκεψης) του Alain Badiou (εισαγωγή στο φιλοσοφικό του σκέπτεσθαι στην αγγλική γλώσσα) στις 25/1 στις 17:30–18:30.
Διοργανωση της διεθνούς σχολής ριζοσπαστικής φιλοσοφίας Global Center for Advanced Studies (GCAS· Διεθνές Κέντρο Προωθημένων Σπουδών· https://globalcenterforadvancedstudies.org/faculty/)

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πέμπτη 22, Παρασκευή 23 & Σάββατο 24, KENO ΔΙΚΤΥΟ / VOID NETWORK 25 YEARS IN SPACE | 1990-2015


3 DAYS FOR ALL UNDERGROUND CULTURES
THUR.22 | FR. 23 | SAT. 24 JANUARY 2015
ΠΕΜ. 22/1: ΩΡΑ: 20.30 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
EΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΦΥΛΑΚΗ!
Αστικός "εξευγενισμός" και αόρατες περιφράξεις 
Εισήγηση: Γεωργία Αλεξανδρή (ανθρωπογεωγράφος)
ΩΡΑ: 23.00 
COLLECTIVE DREAMING! 
LET'S sleep together! Let's WAKE UP together!
AudioVisual Ambient Experience 
All stage One Huge Bed!: 
STEFAN TORTO | THE ESTIA PROJECT | FISHHIMSELF EXOSOMATICA | JUNIOR X | CRYSTAL ZERO | WAR
ΠΑΡ. 23/1 
PSYCHEDELIC ROCK 
MULTI MEDIA CONCERT 
starts 21.00
BAZOOKA | FUNDRACAR | NERVES | OI XAROI 
SOCIAL END PRODUCTS
NO MAN'S LAND | MYKHTES | LOSTINTHE
ΣΑΒΒ. 24/1 
starts 15.00 
REGGAE DUB AFTERNOON PARADISE
MRS HCN | DONNIE DUB | 
SELECTA FRED | GHETTO ROCK
RANKIN JOHNNY+RADICAL GEE 
RAGGAPRINCESS
INP-I-RATION SOUNDSYSTEM | 
DIRECT CONNECTION DJSET
ON THE MIC: 
SISTAH JAMMAROOTS | BREDDA AHMED
starts at midnight: 
UNDERGROUND RESISTANCE
PSYCHEDELIC ACID TRANCE STAGE
CRYSTAL ZERO | MINDPHASER | SAMMY | 
JUNIOR X | IDAHO | ISIS | SIAM | 
CACTUS ARISING | PACHANOI | UNDERVERSE
TECHNO & MINIMAL SYNTH STAGE
starts at 23.00
ELECTROWARE | GEORGE APERGIS | DUAT |
CHAOTIC MOON | SANITY ASSASSIN | RAMAN
ΑLL FESTIVAL Visual Art by
VOID OPTICAL ART LABORATORY
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑ
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΙ!
Το Κενό Δίκτυο είναι μια πολιτισμική, θεωρητική και πολιτική συλλογικότητα μη-αμoιβομένων πολιτισμικών ακτιβιστών που εμφανίστηκε στην Αθήνα το 1990 με την επονομασία "Η Ομάδα Στον Τρόμο Του Κενού" με σκοπό την ριζοσπαστικοποίηση της καθημερινής ζωής, την κοινωνική αμφισβήτηση, την ανάδειξη της κριτικής σκέψης, την εκστατική συλλογική συμβίωση και την έκφραση της διαφορετικότητας, την πολύμορφη συμμετοχή στους ευρύτερους χειραφετητικούς / κοινωνικούς αγώνες, την δημιουργία Προσωρινής Αυτόνομης Ζώνης, τη συμμετοχή σε κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, την κατασκευή καταστάσεων στον δημόσιο χώρο και την εφήμερη τέχνη. To 1996 καταλαμβάνει ένα μεγάλο κτίριο στην Πειραιώς 81 και δημιουργεί το Κενό Σπίτι 1.
Το 1997 αλλάζει το όνομα της ομάδας σε Κενό Δίκτυο επεκτείνοντας την λειτουργία της σε μεγαλύτερο εύρος δραστηριοτήτων. Μετά το 1998 και σαν επακόλουθο των επαφών και των καταστάσεων που ενεργοποιήθηκαν στο εξωτερικό, τα πολιτικά φεστιβάλ, τις παγκόσμιες περιοδείες που διοργανώθηκαν και την συμμετοχή στο ευρύτερο διεθνιστικό / ελευθεριακό / αναρχικό / αυτόνομο κίνημα το Κενό Δίκτυο ενεργοποίησε επαφές και δημιουργικούς πυρήνες σε διάφορες χώρες με ισχυρότερους από αυτούς στις Η.Π.Α., την Αγγλία, το Μεξικό, την Βραζιλία, την Βουλγαρία, την Γερμανία και την Ισπανία. 
Συμμετέχει στην διοργάνωση των Αντιαπαγορευτικών Φεστιβάλ Αθήνας. Τον Ιούνιο του 2005 πήρε μέρος στην δημιουργία του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Νοsotros, συμμετείχε στην διοργάνωση των Β-Fest και στις αρχικές συνελεύσεις απελευθέρωσης & υπεράσπισης του Αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου Εξαρχείων. 
Το 2008 ξεκινούν οι εκδόσεις «Κενότητα». 
Επίσης, το Κενό Δίκτυο συμμετέχει μόνιμα στην πρωτοβουλία διοργάνωσης του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών και στην ανοιχτή εβδομαδιαία συνέλευση της κατάληψης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός.
ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ
[Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]
με την την ομάδα επικοινωνήστε στο email:
VOID NETWORK
[Theory, Outopia, Empathy, Ephemeral Arts]
est.1990 // Athens, London, New York, Rio De Janeiro
http://voidnetwork.blogspot.com

+ Global Movement Theory & Info: http://voidmirror.blogspot.com
+ Void Network Channel // Void Optical Art Laboratory: http://www.youtube.com/voidnetwork
+ Κενός Φάκελος // Αντι-Πληροφόρηση & Θεωρία
του Κινήματος για την Κοινωνική Απελευθέρωση
Void File / Counter Information & Theory (in Greek language only):
http://kenosfakelos.blogspot.com

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιανουαρίου, ώρα 10:00 μ.μ. «ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;» Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΩΓΟΥ «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»



«ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;»
Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΩΓΟΥ «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»
10, 11 Ιανουαρίου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ»

Ένα θεατρικό αφιέρωμα σε τρεις πράξεις με κείμενα -ποιητικά και πεζά- της Κατερίνας Γώγου θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» στο Ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» (Ρήγα Παλαμήδη 2 – Ψυρρή) στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 15-16 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για τη παράσταση που το κοινό του Βόλου είδε στο χώρο του Lab Art στα τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου και τώρα ταξιδεύει και στην Αθήνα.
Το «Δε μένει κανείς σ’ αυτή την πόλη;» (από στίχο ποιήματος της Κατερίνας Γώγου) έχει να κάνει με την πορεία του ποιητικού «Εγώ» της Κατερίνας Γώγου καθώς και με τις όψεις της θηλυκότητας, της πολιτικής και της μοναξιάς, όπως αποτυπώνονται στα κείμενα της. Αυτές οι τρεις όψεις αποτελούν και τους αντίστοιχους άξονες πάνω στους οποίους κινούνται οι τρεις πράξεις του έργου ενώ οι τρεις ανδρικές φιγούρες που εμφανίζονται δεν μιλούν αλλά πράττουν και αντιπροσωπεύουν την ανδρική παρουσία στο ποιητικό σύμπαν της Κατερίνας Γώγου.
Τηλεοπτικό σποτ της παράστασης : https://www.youtube.com/watch?v=BGRWa6yawN0
Σελίδα της παράστασης στο facebook : www.facebook.com/demeneikaneis
Οι παραστάσεις θα γίνουν Σάββατο 10 Ιανουαρίου και Κυριακή 11 Ιανουαρίου 10μμ

Συντελεστές
Επιλογή κειμένων, σκηνοθεσία : Κώστας Ανέστης
Διδασκαλία Ρόλων : Χρυσάνθη – Βασιλική Κορώνη
Mουσική : Κωστής Δρυγιανάκης (Aκούγονται επίσης ολόκληρα ή αποσπάσματα μουσικής των Velvet Underground, Einstuerzende Neubauten, Para και το θέμα του «a las barricadas»)
Τελική επεξεργασία βίντεο - ήχου : Αθανασία Ξαφάρα
Σκηνογραφική επιμέλεια : Βάια Μπεκιώτη
Αφίσα : Τζανέτος Παπαγεωργίου
Παίζουν :
Βάια Μπεκιώτη
Χρυσάνθη Κορώνη
Μαρία Περαντζάκη
Κατερίνα Πρασά
Μαρία Σταμπούλογλου
Μαρία Τεχνοπούλου
Νίκος Κατούνης
Αλέξιος Λόλας
Παναγιώτης Σπανός

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ. Εκδήλωση με θέμα "Βία - Αυθαιρεσία - Καταστολή - Εκφασισμός"

Οι ομιλίες των ακτιβιστριών γυναικών επιστημόνων, στην εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή το βράδυ, για όσες και όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν...





Κούρτοβικ Γιάννα, Γιαννακοπούλου Βούλα (δικηγόροι), Αναστασία Τσουκαλά και Πωλίνα Παπανικολάου (εγκληματολόγοι), στο πάνελ της εκδήλωσης: "Βία-Αυθαιρεσία, Καταστολή-Εκφασισμός", 9 Γενάρη 2015, στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζομενο θέατρο Εμπρός