Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 26/3-31/3 2013

ΤΡΙΤΗ 26/3 17:00 – 22:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3 14:00 – 19:00


ΦΑΤΣΑ/ΚΟΙΝΑ: Αθήνα
Ένα Workshop για το πρόσωπο/α στην/ της κοινότητας, τους μη-πολίτες, τα φαντάσματα και την (επί)βίωση στον καπιταλισμό. 

«Όπως παλαιά ερχόντουσαν τα φαντάσματα από το παρελθόν,
έτσι θα έρθουν τώρα από το μέλλον»
(Μπρεχτ: Αρχείο Φάτσερ)


ΤΡΙΤΗ  26/3
20:00 – 22:00

Από την Τρίτη 5 Μαρτίου και κάθε Τρίτη στις 20.00 στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός ανοιχτό σεμινάριο για την ιστορία του κινηματογράφου, που θα ολοκληρωθεί σε 10 2ωρες συναντήσεις.

όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν εδώ:  









ΠΕΜΠΤΗ 28/3
19:00 – 21:00
Παρουσίαση του εργαστηρίου

ΦΑΤΣΑ/ΚΟΙΝΑ: Αθήνα
Ένα Workshop για το πρόσωπο/α στην/ της κοινότητας, τους μη-πολίτες, τα φαντάσματα και την (επί)βίωση στον καπιταλισμό.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/3
18:00 – 22:00
ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Tεχνική Υποκριτικής ΝΤ.ΜΑΜΕΤ


 Η θεατρική ομάδα X-ACT (Γιώργος Χαρατζάς - Κορίνα Χρυσαΐδου) διοργανώνει στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο "Εμπρός" ένα δωρεάν διήμερο εργαστήρι πάνω στα βασικά στοιχεία της Τεχνικής Υποκριτικής του Ντέιβιντ Μάμετ που ονομάζεται "Πρακτική Αισθητική"


ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3
21:00
“ΉΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ”, πέντε αλληλοβόρα παραδοσιακά παραμύθια

Πέντε παραμύθια δύσκολα. Σκληρά, τρομερά, αλλόκοτα. Απομαγνητοφωνημένες αφηγήσεις
αγωνίας πολύτιμης και ζωτικού φόβου των ανθρώπων: παιδιά που χάνονται, άγονοι έρωτες,
άδικοι κόποι, σπουδαία έργα. Καλό και κακό δε ξεχωρίζουν με σιγουριά, διδάγματα δεν
βγαίνουν με ευκολία. Σκοτάδι, φως κι από το φως σκοτάδι. Τρεις άνθρωποι στήνουν
παράσταση με λόγια που ξεχάσαμε ν' ακούμε και ιστορίες που δεν αντέχονται στ' αλήθεια.
Ζωντανεμένα στο σήμερα με φαντασία και απλότητα, τα παραμύθια γίνονται ότι ήταν
κάποτε και πάντα, τρόποι ώστε κανείς να μη περνά μονάχος του τη φοβερή του νύχτα.
Για την οικονομική ενίσχυση ιατρικών εξόδων ενός συντρόφου

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3
14:00 – 18:00
ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Τεχνική Υποκριτικής ΝΤ.ΜΑΜΕΤ

18:00 – 21:00
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣ

21:00 – 23:00
Παράσταση
Συλλογική χορογραφία για 1 περφόρμερ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3 21:00
“ΉΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ”, πέντε αλληλοβόρα παραδοσιακά παραμύθια

Πέντε παραμύθια δύσκολα. Σκληρά, τρομερά, αλλόκοτα. Απομαγνητοφωνημένες αφηγήσεις αγωνίας πολύτιμης και ζωτικού φόβου των ανθρώπων: παιδιά που χάνονται, άγονοι έρωτες, άδικοι κόποι, σπουδαία έργα. Καλό και κακό δε ξεχωρίζουν με σιγουριά, διδάγματα δεν βγαίνουν με ευκολία. Σκοτάδι, φως κι από το φως σκοτάδι. Τρεις άνθρωποι στήνουν παράσταση με λόγια που ξεχάσαμε ν' ακούμε και ιστορίες που δεν αντέχονται στ' αλήθεια. Ζωντανεμένα στο σήμερα με φαντασία και απλότητα, τα παραμύθια γίνονται ότι ήταν κάποτε και πάντα, τρόποι ώστε κανείς να μη περνά μονάχος του τη φοβερή του νύχτα.

Περιεχόμενο των παραμυθιών:
Στον “Κουκκιπιπέρη”, ένα ηλικιωμένο άκληρο ζευγάρι αποκτά παιδί. Όσο γρήγορα και εύκολα το αποκτά αντίστοιχα το χάνει. Ο θρήνος τους γίνεται τραγούδι, το τραγούδι παραμύθι κι αυτό το παραμύθι αφορμή για τα υπόλοιπα. Στο “Ελαφέλι με τη χρυσή την αλυσίδα” δυο γονείς απαρνιούνται και προσπαθούν να βλάψουν τα παιδιά τους. Εκείνα αναζητώντας λύτρωση φεύγουν μακριά, με μοναδικό εφόδιο τη μεταξύ τους αγάπη. Συνεχή εμπόδια εμφανίζονται μπροστά τους, μέχρι να βρουν το δικό τους καταφύγιο. Στο παραμύθι “Ο Τρισκατάρατος”, ξετυλίγεται η ζωή μιας αγαπημένης οικογένειας που ελπίζει στην ευτυχία των παιδιών της, μέσα από έναν πετυχημένο γάμο. Έτσι βρίσκει πρόσφορο έδαφος ένας πλούσιος, εκθαμβωτικός νέος και με την πανουργία του καταφέρνει να εξουσιάσει όλη την οικογένεια. Όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται είναι πλέον αργά. Το “Μυρσινιώ ή το καλογεράκι” είναι μια ιστορία αγάπης. Δύο νέοι συναντιούνται και ζουν τον απόλυτο έρωτα. Για μια νύχτα. Η νύχτα αυτή όμως, ορίζει και ανατρέπει τις ζωές τους, όπως τις ήξεραν μέχρι τότε. Στην “Κουλοχέρα”, δυο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι ζούνε στην ίδια στέγη μέχρι που ένα τρίτο πρόσωπο, εμφανίζεται στη ζωή τους. Η ισορροπία στη μεταξύ τους σχέση ταράσσεται και τα όριά τους δοκιμάζονται.
Τα παραμύθια της παράστασης επιλέχτηκαν από τρεις συλλογές: τα Ελληνικά λαϊκά παραμύθια
(Α') του Κώστα Καφαντάρη, τα Ελληνικά παραμύθια (Α') οι παραμυθοκόρες - Ελληνικά παραμύθια
(Β') τα αλληλοβόρα, της Άννας Αγγελοπούλου.
Αν και τα παραμύθια απαντώνται σε διάφορες παραλλαγές από τόπο σε τόπο, το υλικό της παράστασης αποτελούν απομαγνητοφωνημένες αφηγήσεις ανθρώπων από τη Θράκη (“Ο Κουκκιπιπέρης”), τη Μυτιλήνη (“Το ελαφέλι με τη χρυσή την αλυσίδα”), την Κύπρο (“Ο Τρισκατάρατος”), την Κέρκυρα (“Το Μυρσινιώ ή το καλογεράκι”), και την Τρίπολη (“Η κουλοχέρα”). 
Mια δημιουργία της ομάδας “Χ-αίρεται”: Χρήστος Πίτσας, Στέλιος Χλιαράς, Βάσια Χρήστου

Για την οικονομική ενίσχυση ιατρικών εξόδων ενός συντρόφου

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 19-24/3 2013

ΤΡΙΤΗ 19/3

20:00 – 22:00

Από την Τρίτη 5 Μαρτίου και κάθε Τρίτη στις 20.00 στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός ανοιχτό σεμινάριο για την ιστορία του κινηματογράφου, που θα αποτελείται από 10 2ωρες συναντήσεις.

όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν εδώ:


ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3

13:30

Διάλεξη "Διασχίζοντας Αστικά Μονοπάτια" / "Crossing Urban Paths"
Διοργάνωση Αστικό Κενό
Ομιλητές:
Νίκος Καζέρος / Nikos Kazeros
Ελένη Τζιρτζιλάκη / Eleni Tzirtzilaki
Χαρίκλεια Χάρη / Hariklia Hari


ΠΕΜΠΤΗ 21/3

21:00

Βραδιά ποίησης, ομάδα ''ποίηση στην εποχή της εκποίησης''
Η ομάδα «Ποίηση στην εποχή της εκποίησης» αποχαιρετά το χειμώνα στις 21 Μαρτίου, εαρινή ισημερία και παγκόσμια νύχτα της ποίησης, στις 9.00 μμ, στο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ».
Οι ποιητές σκηνοθετούν τον εαυτό τους, με ζητούμενο όχι μια ποίηση για την εποχή, αλλά την ποίηση στην εποχή της. Μια ομάδα ποιητών που κινούνται παράλληλα με τις αλλαγές στην Ελλάδα, απαγγέλλοντας με την φωνή του βλέμματός τους. Τα λόγια τους γίνονται εικόνες, μουσική, έκφραση, πρόταση.
Παρουσιάζουν οι ποιητές: Ιωάννα Αργυρίου, Ανδρέας Βατίστας, Μαρία Γκόλια, Αλέξης Δάρας, Τζίμης Ευθυμίου, Γιώργος Καπετανάκος, Κώστας Κολημένος, Βασίλης Κυριάκης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Θεοχάρης Παπαδόπουλος, Μαρία Παπανδρεοπούλου, Σελένα Προδρομίδου, Ανθούλα Ρεβύθη, Χάρης Σταμέλος, Didi Fadul.
Η ποιητική βραδιά θα είναι και μια πρώτη παρουσίαση της συλλογής «Ποίηση στην εποχή της εκποίησης», που μόλις κυκλοφόρησε. Η βραδιά στη συνέχεια θα είναι ανοικτή και σε άλλους ποιητές και ποιήτριες που θα ήθελαν να παρουσιάσουν ποιήματά τους.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/3

18:30

Φλέβες χρυσού και καταστολή-προεμφυλιακές συγκρούσεις στη Χαλκιδική

18:30 Προβολή ντοκιμαντέρ "Μεταλλεία στοπ" από τους διακόπτες  (διάρκεια 22')
20:00-....Συζήτηση-ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη Χαλκιδική.


ΣΑΒΒΑΤΟ 23/3

23:00


ΠΑΡΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΕΜΠΡΟΣ"


 / TECHNO / ΙDΜ / EXPERIMENTAL / ΑΜΒΙΕΝΤ TRANCE / Dj Set GEORGE APERGIS (Modular Expansion) POEN VENUS MELENA CHAOTIC MOON GLOSTER

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ






ΚΥΡΙΑΚΗ 24/3

13:00-18:00

Ανοιχτό εργαστήριο "Φάτσερ" - Μπρεχτ.


Ένα Workshop για το πρόσωπο/α στην/ της κοινότητας, τους μη-πολίτες, τα φαντάσματα και την (επί)βίωση στον καπιταλισμό, από τις 24.03.13 μέχρι και τις 28.03.13, το οποίο θα ολοκληρωθεί με μία ανοιχτή για το κοινό παρουσίαση. Σκοπός μας, αυτές τις 3 μέρες είναι να ασχοληθούμε τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά, μέσω αυτοσχεδιασμών και περφόρμανς, με ορισμούς, έννοιες και ιδέες όπως: (αισθητική και ακτιβιστική) διακοπή, λιποταξία, άρνηση, έξοδος, ο ρόλος του ατόμου στην κοινότητα, η αρχή των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων ως περίπατοι, η φιλοσοφία της ιστορίας του Benjamin, η «γυμνή» και «διακινδυνευμένη ζωή», η κατάσταση των μη-πολιτών στην Ευρώπη-φρούριο, το Δουβλίνο ΙΙ, η κρίση σαν κατάσταση εξαίρεσης.

«Όπως παλαιά ερχόντουσαν τα φαντάσματα από το παρελθόν,έτσι θα έρθουν τώρα από το μέλλον»(Μπρεχτ: Αρχείο Φάτσερ)


18:00 – 21:00

Ανοιχτή Συνέλευση του Εμπρός



21:00

“Σκουπίδια της Ιστορίας”: youtube-βίντεο από την πλατεία Συντάγματος 2011 μία διάλεξη/performance με ντοκουμέντα

Μαργαρίτα Τσώμου


Ο Βάλτερ Mπένιαμιν χαρακτηρίζει “Σκουπίδια της Ιστορίας” τις στιγμές της ιστορίας που ξεχάστηκαν ή απωθήθηκαν - εικόνες που δεν ολοκληρώθηκαν και ίσως θεωρούνται αποτυχημένες. Μέσω μίας ποιητικής ανάλυσης των youtube-βίντεο από τις μέρες της κατάληψης του Συντάγματος 2011, η διάλεξη/performance θέτει ερωτήματα μιντιακής αναπαράστασης και πολιτικής αντιπροσώπευσης αλλά και συλλογικής μνήμης. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο Video Vortex στο Πανεπιστήμιο του Lüneburg και γράφτηκε για να παρουσιαστεί στο γερμανικό κοινό  Η επανάληψή της στο Εμπρός είναι ένα πείραμα, με σκοπό να προκαλέσει μία συζήτηση με εσάς: αυτούς που έζησαν εκείνες τις στιγμές και ζουν τη σημερινή καθημερινότητα της Ελλάδας του post-Συντάγματος 2011. Η Μαργαρίτα Τσώμου είναι ακτιβίστρια και υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου με θέμα τα κινήματα των Αγανακτισμένων στην Ελλάδα. Εργάζεται σαν αρθρογράφος και καλλιτέχνης στο Βερολίνο. Σχετικές δουλειές της έχουν παρουσιαστεί στο Θέατρο της Volksbühne, Hebbel am Ufer, Ressource-Transmediale, Kampnagel Theater Hamburg. Στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, είχε αναλάβει την επιμέλεια του Φεστιβάλ Genderpop 2008, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΑΤΣΕΡ-ΜΠΡΕΧΤ


ΦΑΤΣΑ/ΚΟΙΝΑ: Αθήνα


Ένα Workshop για το πρόσωπο/α στην/ της κοινότητας, τους μη-πολίτες, τα φαντάσματα και την (επί)βίωση στον καπιταλισμό. 

«Όπως παλαιά ερχόντουσαν τα φαντάσματα από το παρελθόν,έτσι θα έρθουν τώρα από το μέλλον»(Μπρεχτ: Αρχείο Φάτσερ)

Τι είδους κοινωνία θέλουμε; Μπορούμε να φανταστούμε μια κοινότητα χωρίς αποκλεισμό; Πως μπορεί να προστατευτεί η έννοια της κοινότητας από τη φασιστική κατάχρηση; Είναι η ελευθερία του ενός, η προϋπόθεση για την ελευθερία όλων; Ή μήπως είναι η ελευθερία όλων η προϋπόθεση για την ελευθερία του ενός; 

Τι σχέση έχει ο Φάτσερ του Μπρεχτ με τη δημοκρατία, το Κεφάλαιο, τον πόλεμο, την κρίση και τα Multitudes (πολλαπλότητες); Μήπως ο καπιταλισμός με τις συνεχόμενες κρίσεις και τις καταστάσεις εξαιρεσης είναι ο πόλεμος στην εποχή της Αυτοκρατορίας; Και η κρίση είναι η συνεπακόλουθη κυρίαρχη ιδεολογία;

Με αφετηρία αυτές τις ερωτήσεις, διοργανώνουμε ένα Workshop στο θέατρο Εμπρός στην Αθήνα από τις 24.03.13 μέχρι και τις 28.03.13, το οποίο θα ολοκληρωθεί με μία ανοιχτή για το κοινό παρουσίαση. Σκοπός μας, αυτές τις 3 μέρες είναι να ασχοληθούμε τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά, μέσω αυτοσχεδιασμών και περφόρμανς, με ορισμούς, έννοιες και ιδέες όπως: (αισθητική και ακτιβιστική) διακοπή, λιποταξία, άρνηση, έξοδος, ο ρόλος του ατόμου στην κοινότητα, η αρχή των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων ως περίπατοι, η φιλοσοφία της ιστορίας του Benjamin, η «γυμνή» και «διακινδυνευμένη ζωή», η κατάσταση των μη-πολιτών στην Ευρώπη-φρούριο, το Δουβλίνο ΙΙ, η κρίση σαν κατάσταση εξαίρεσης. 


Αναρωτιόμαστε και ρωτάμε: Πρέπει το θέατρο σήμερα να είναι πολιτικό; 



Πώς μπορεί να μείνει ή να ξαναγίνει το θέατρο πάλι πολιτικό; πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ο ένας τον άλλον, χωρίς να γίνουμε ως καλλιτέχνες, κερδοσκόποι των καταστάσεων που στην ουσία απορρίπτουμε; Μπορούμε να δώσουμε τη φωνή μας στους αδύναμους χωρίς να τους εκμεταλλευτούμε ή να τους αναπαραστήσουμε; Πώς μπορούμε να παραμείνουμε άνθρωποι στην εποχή των τεράτων; Είναι, σήμερα, μια συζήτηση που αφορά τα δέντρα (ή ακόμα και τη μόδα) έγκλημα; Ή μήπως το έγκλημα έγκειται περισσότερο στο να απαγορεύουμε πια μία τέτοια συζήτηση; Πώς μπορούμε να δείξουμε αλληλεγγύη ή καλύτερα πώς μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να αναπτύξουμε ένα αισθητικό σχέδιο αλληλεγγύης;
Οι εμπειρίες, οι ερωτήσεις και τα προβλήματα που θα προκύψουν από το Workshop, θα ενσωματωθούν στην παράσταση μας „ΦΑΤΣΑ/ΚΟΙΝΑ στην Αθήνα “ που θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου 2013 στο Fatzer-Tagen στο Müllheim. Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις στην Αθήνα το 2014. Βλέπουμε αυτό το workshop ως ένα διάλογο μεταξύ ζωντανών και νεκρών, ως ένα τρόπο, ξεκινώντας από το παρόν να σκεφτούμε διαφορετικά για το παρελθόν και το μέλλον, να αναθεωρήσουμε την ιστορία όχι μόνο ως μια ανολοκλήρωτη διαδικασία αλλά και ως έναν χώρο, στον οποίο ενυπάρχουν χαμένες ή βίαια καταπιεσμένες εναλλακτικές. Να δώσουμε φωνή στα φαντάσματα των: Brecht, Benjamin, Marx, Άμλετ, Αντιγόνη, Διογένη, Müller, Kracauer και Stirner. 


Με τη συμμετοχή των:
Yunus Muhammadi: Αφγανός γιατρός που δουλεύει για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. 
Ιωάννας Κούρτοβικ: Δικηγόρος, ειδική για τα ανθρώπινα δικαιώματα 
Πέτρου Μάρκαρη: Μεταφραστής του Αρχείου Φάτσερ στα ελληνικά
Γιώτας Μασσουρίδου: Δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Βασίλη Νούλα: ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Μαβίλη  και της Κολεκτίβας Ομόνοια 
Carolin Philipp: Πολιτικός επιστήμονας, ζει κι εργάζεται εδώ και 3 χρόνια στην Αθήνα 
Νατάσσας Σιουζούλη: επιστήμονας, μεταφράστρια 
Δανάης Σπηλιώτη: ηθοποιός και σκηνοθέτης της ομάδας ROSWITHA
Μαργαρίτας Τσόμου: Ακτιβίστρια, επιστήμονας, δημοσιογράφος 
Ένας έμπορος ξυλείας 
Ένας δάσκαλος


Αναζητούμε ηθοποιούς για τον χορό. Αναζητούμε ακόμα συμμετέχοντες για το workshop και ειδικά ηθοποιούς για τη δημιουργία ενός χορού. Ένα κεντρικό θέμα του workshop , θα είναι η ενασχόληση με σκηνές του χορού και του ‘αντι-χορού’ από τα αποσπάσματα του Brecht. Σε αυτές τις σκηνές, οι συγκρούσεις μεταξύ ατόμου και κοινότητας έρχονται στο προσκήνιο. Οι σκηνές του χορού θα βιντεοσκοπηθούν και θα χρησιμοποιηθούν για τις παραστάσεις στο Mülheim το 2013 και στην Αθήνα το 2014. Η κύρια γλώσσα στην οποία θα διεξαχθεί το workshop θα είναι τα αγγλικά, αν και τα κείμενα του χορού και του αντι-χορού θα είναι στα ελληνικά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Εάν ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην: Δάφνη Σοφιανοπούλου: 6944589887

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΤΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΜΠΡΟΣ


ΠΑΡΤΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΕΜΠΡΟΣ"

/ TECHNO / ΙDΜ / EXPERIMENTAL / ΑΜΒΙΕΝΤ TRANCE /
--- Dj Set ---------------------------------------------------GEORGE APERGIS (Modular Expansion/ Void Network) POEN (Modular Expansion) VENUS MELENA (Void Network) CHAOTIC MOON (Void Network) GLOSTER 




Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΝΤ. ΜΑΜΕΤ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ

        
Η θεατρική ομάδα X-ACT (Γιώργος Χαρατζάς - Κορίνα Χρυσάιδου) διοργανώνει στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο "Εμπρός" ένα δωρεάν διήμερο εργαστήρι πάνω στα βασικά στοιχεία της Τεχνικής Υποκριτικής του Ντέιβιντ Μάμετ που ονομάζεται "Πρακτική Αισθητική" την

Παρασκευή 29/3/13 6μμ -10μμ και την

Κυριακή 31/3/13 2μμ -6μμ.

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στο xacttheatre@yahoo.gr (αναφέρατε όνομα και σχετική θεατρική εμπειρία - αν υπάρχει). Η αποδοχή συμμετοχών θα θεωρείται δεδομένη εφόσον δεν λάβετε απάντηση στο email. Καθ'ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Καλό είναι όσοι συμμετάσχουν να φορούν μαλακά παπούτσια και ρούχα γιατί οι σωματικές ασκήσεις που θα γίνουν θα είναι απαιτητικές.

Η Πρακτική Αισθητική (Practical Aesthetics) είναι η επαναστατική τεχνική υποκριτικής που εισήγαγε και ανέπτυξε ο David Mamet και οι συνεργάτες του στην Αμερική στα μέσα της δεκαετίας του ’80 εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη διδασκαλία της υποκριτικής. Έκτοτε πολλοί γνωστοί ηθοποιοί όπως οι William Macy, Felicity Huffman (βραβείο Oscar), Jessica Alba, Skeet Ulrich, Larry Bryggman, Eddie Cahill, Neil Pepe και Kate Blumberg εκπαιδεύθηκαν και δουλεύουν με βάση την Πρακτική Αισθητική. Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη μέθοδο υποκριτικής διότι εξηγεί πλήρως τι χρειάζεται να κάνει ένας ηθοποιός. Δίνει συγκεκριμένες, ξεκάθαρες και απόλυτα εφαρμόσιμες πρακτικές οδηγίες που αφορούν στον τρόπο δουλειάς του τόσο κατά τη διάρκεια των προβών όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Έτσι ο επαγγελματίας ηθοποιός που έχει ασκηθεί στην Πρακτική Αισθητική έχει αυξημένη αυτοπεποίθηση διότι γνωρίζει επακριβώς ποια είναι η δουλειά του και κυρίως πώς να τη φέρνει σε πέρας. 
Η θεωρητική περιγραφή της Πρακτικής Αισθητικής περιλαμβάνεται στο ΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ (γραμμένο από έξι μαθητές του Μάμετ σε μετάφραση Κ. Χρυσάιδου – Γ. Χαρατζά).

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 4DAYSTAND

QUEER FESTIVAL ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ 8, 9, 10, & 11 Μαΐου, 2013



ΚΑΛΕΣΜΑ


Όποια/ος θέλει να συμμετάσχει με περφόρμανς, παράσταση ή ό,τι άλλο, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας.




Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12/3-17/3 2013

ΤΡΙΤΗ 12/3 

20.00-22.00

Από την Τρίτη 5 Μαρτίου και κάθε Τρίτη στις 20.00 μμ, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός ανοιχτό σεμινάριο για την ιστορία του κινηματογράφου, που θα ολοκληρωθεί σε 10 2ωρες συναντήσεις.

όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν εδώ: kinhmatografikoidialogoi@embros.gr


ΠΕΜΠΤΗ 14/3

21.30-22.00

Σωματικός Αυτοσχεδιασμός -Ex Nihilo

"Ο αυτοσχεδιασμός είναι (για μένα) μια τελετουργία επικοινωνίας, ένα πέρασμα σε μία κατάσταση συλλογικής συμμετοχής, σε μία ιεροτελεστία και από εκεί πάλι στην καθημερινότητα..."

Theresse Vandamme.



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3 

18.00-20.00

Ομιλία - Διάλεξη Javier Sanchez Merina
Architecture for action. Interventions by Alicante (Spain) University in Athens.


ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3 

14:00 – 18:00

Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίων πλατείας Συντάγματος

18:00 – 21:00

Ανοιχτή συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός

EMBROS THEATER
PROGRAM 11-17.3.2013
TUESDAY 12/3, 20:00-22:00
From 5/3 and every Tuesday for 10 sessions open seminar “The history of cinema”
WEDNESDAY 14/3, 21:30-22:00
Body improvisation – group Ex Nihilo
FRIDAY 15/3m 18:00-20:00
Lecture from Javier Sánchez Merina
«Architecture for action. Interventions by Alicante University (Spain) in Athens»
SUNDAY 17/3
14:00-18:00 Exchange Bazaar of Syntagma square
18:00-21:00 Open Assembly of Free Self managed Embros Theater

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΟΜΑΔΑ EX-NIHILO

ΠΕΜΠΤΗ 14/3

21.30-22.00

Σωματικός αυτοσχεδιασμός -Ex Nihilo




"Ο αυτοσχεδιασμός είναι (για μένα) μια τελετουργία επικοινωνίας, ένα πέρασμα σε μία κατάσταση συλλογικής συμμετοχής, σε μία ιεροτελεστία και από εκεί πάλι στην καθημερινότητα..."

Theresse Vandamme.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013